Captain’s dinner met kapucijners en spek.
De kapucijners komen er weer aan! Verse kapucijners zijn maar een korte tijd vers in het land en op weinig plekken te verkrijgen. Ze zijn vers erg lekker en knapperig, een flink verschil met de kapucijners uit blik. Daarbij zijn het super gezonde vitamine en eiwit bommetjes, zo kun je ze eventueel als vleesvervanger gebruiken.

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 stuks ui in halve ringen
  • 2 stuks preien in ringen
  • 1 theelepel bonenkruid
  • 300 gram kapucijners gedopt
  • 400 gram diepvrieserwtjes ontdooid
  • 100 gram Amsterdamse uitjes in kwarten gesneden
  • 4 eetlepels piccalilly
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels mosterd
  • peper en zout
  • olie

Instructies

  • Dop de kapucijners en spoel even schoon. Kook de kapucijners voor ongeveer 10 minuten en giet af.
  • Kook de krieltjes in gezouten water gaar.
  • Verhit een pan en bak de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn. Voeg de ui, prei en bonenkruid toe en bak even mee. Voeg de erwtjes toe en bak een paar minuten mee.
  • Meng de krieltjes, kapucijners en Amsterdamse uitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kommetje de piccalilly met crème fraîche. Doe de mosterd in een apart kommetje. Serveer het Captain’s dinner met de twee sauzen.
    Bron: https://miljuschka.nl/captains-dinner-met-kapucijners-en-spek/